5x hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka

Een reis door Sri Lanka is eigenlijk al een hoogtepunt op zich. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en telt zo’n 23 miljoen inwoners. Het land is klein, waardoor rondreizen makkelijk is. Wil je alleen op reis? dan is Sri Lanka een goede bestemming om te kiezen. De activiteiten die je hier kan doen zijn erg divers; zo kan je hier wildlife spotten, genieten van prachtige stranden, de bergen intrekken of prachtige theeplantages bezoeken. Ook kun je waanzinnige hikes maken door de natuur. Een ding is zeker; jezelf vervelen gebeurt niet snel tijdens een rondreis door Sri Lanka. Het uitstippelen van een route en het kiezen van verschillende bezienswaardigheden kan best lastig zijn. Daarom hebben wij alvast de 5 mooiste plekken van Sri Lanka voor jou uitgezocht. Deze 5x hoogtepunten van een rondreis door het magische Sri Lanka wil je zeker niet overslaan!

1. Huur een eigen tuktuk en verken het land like the locals do!

De beste manier om Sri Lanka te ontdekken is door het huren van een tuktuk. Een tuktuk is hét vervoersmiddel op Sri Lanka. Als toerist is er de  mogelijkheid om zelf een tuktuk te huren en het land te ontdekken like the locals do! Het huren van een tuktuk kan al vanaf 10 dollar per dag, en kan via verschillende organisaties. De bekendste organisatie is tuktukrental. Via deze organisatie worden tuktuks van lokale inwoners verhuurd, waardoor zij er zelf ook nog iets aan verdienen. Voordat we met een tuktuk door Sri Lanka mogen reizen heb je een Nederlands & een Sri Lankaans rijbewijs nodig. Het aanvragen van een Sri Lankaans rijbewijs kan de organisatie waar je de tuktuk van huurt regelen. Na aankomst krijg je eerst een uitgebreide rijles en vervolgens mag je de weg op! Geniet van prachtig Sri Lanka en geniet van de vrijheid, die het hebben van eigen vervoer met zich meebrengt.

2. Breng een bezoekje aan een van de wildparken en spot wildlife

Tijdens een rondreis door Sri Lanka mag je een bezoekje aan een van de wildparken niet overslaan. Het barst van het wildlife in Sri Lanka zoals olifanten, prachtige vogels, waterbuffels en nog véél meer. Tijdens je bezoek aan een wildlife park kun je zelfs beren en luipaarden tegenkomen! Het bekendste nationale park in Sri Lanka is het Yala National Park. Hier heb je de meeste kans op het spotten van luipaarden. Liever olifanten spotten? Dan is Minneriya National Park aan te raden. Maar wist je dat je met geluk ook wilde olifanten kan tegenkomen tijdens het rondrijden met je tuktuk? Houd je ogen en oren dus open tijdens het rijden, en wie weet kom jij oog in oog te staan met dit prachtige dier!

3. Geniet van het uitzicht tijdens de beroemde treinreis van Kandy naar Ella

De treinreis van Kandy naar Ella staat bekend als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens deze treinreis van zo’n 7 uur, zie je de prachtige natuur en berglandschappen die Sri Lanka te bieden heeft. Echter zijn bepaalde stukken van deze route ook waanzinnig mooi om met de tuktuk af te leggen. Je kan er daarom ook voor kiezen om een deel van de reis met de tuktuk af te leggen en een deel van de reis met de trein. Het gedeelte vanaf Nuwara Eliya tot aan Ella (of van Ella naar Nuwara Eliya) is het mooiste deel van de treinreis. Reis je van Nuwara Eliya naar Ella? Zorg er dan voor dat je een plekje aan de linkerkant van de trein bemachtigd. Dan heb je het allermooiste uitzicht! Voor de tuktuk regel je eenvoudig een driver via het verhuurbedrijf. Deze brengt de tuktuk naar Ella of Nuwara Eliya wanneer je in de trein zit. 

4. Don’t worry, Beach happy

Naast de prachtige natuur en wildparken die er op Sri Lanka te vinden zijn, zijn er ook genoeg stranden te vinden. Vooral stranden aan de zuidkust zijn erg populair onder reizigers. Tijdens het hoogseizoen is het hier dan ook erg gezellig met vele restaurants en beachbars. Ben je liever actief bezig? Huur dan een surfplank en catch a wave. In Sri Lanka zijn er genoeg mogelijkheden om te surfen. Reis je niet tijdens het hoogseizoen in het zuiden? Dan is Arugam Bay aan de oostkust een ontzettend leuke plek om te surfen of om te genieten van de relaxte beach vibe.

5. Bezoek het letterlijke hoogtepunt van Sri Lanka; Lion Rock

De beroemde Lion Rock is te vinden in het plaatsje Sigiriya. Dit natuurverschijnsel in de vorm van een grote rots is zo’n 200m² en is het voormalig fort van koning Kassapa. Bovenop de rots vinden we prachtige muurschilderingen, tuinen en overblijfselen van zwembaden.. Lion Rock is een van de 8 locaties op Sri Lanka die een plekje op de werelderfgoedlijst van Unesco heeft bemachtigd. Het is daarom een must visit tijdens een bezoek aan Sri Lanka! Om de top van de steen te bereiken moet je eerst 1200 trappen naar boven beklimmen. Eenmaal boven aangekomen kan je genieten van de prachtige overblijfselen en de waanzinnige groene omgeving rondom de Lion Rock. Een andere tip is een bezoek aan Pidurangala Rock. Vanaf deze steen heb je een waanzinnig uitzicht óp de Lion Rock. Beklim de Pidurangala Rock ’s morgens vroeg en aanschouw de zonsopkomst en het uitzicht op de beroemde Lion Rock vanaf het topje!

Lion Rock Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka

Wat de beste reistijd voor Sri Lanka is, is deels afhankelijk van de reisroute die je kiest. De beste reistijd voor de zuidkust en westkust is van november t/m april. De beste reistijd voor het oosten en het noorden van het eiland is van mei t/m oktober. Houd hier dus rekening mee tijdens het plannen van jouw rondreis. Ook buiten deze maanden om kun je prima naar Sri Lanka reizen. Houd er dan wel rekening mee dat het een stuk rustiger is op bepaalde plekken en er flink wat regen kan vallen.

Tickets kunnen soms behoorlijk prijzig zijn naar deze prachtige bestemming. Toch zijn er verschillende manieren om een goedkoop vliegticket te vinden en om deze droomreis te maken.

Kortom: Sri Lanka is een waanzinnige bestemming in Azië die absoluut een plekje op je bucketlist verdient! Voor vragen en meer tips & tricks over Sri Lanka kun je natuurlijk altijd in de Wereldvrouwen Community terecht. Wij wensen je alvast een hele fijne reis!

Wellicht ook interessant

Join the community!

Ontvang elke maand onze upcoming events en de leukste topics, tips & tricks van members uit onze community in jouw inbox.

Let's get social

Waarschijnlijk ben je al lid van onze community met 25k wereldvrouwen. Maar wist je dat we ook een Facebookpagina hebben? En volg je ons al op Instagram, Pinterest of LinkedIn? We zien je daar!

Wereldvrouwen nieuws

Op ons blog kun je terecht voor nieuws, tips, succesverhalen, persoonlijke ervaringen en alles rondom empowerment van vrouwen onder elkaar. Dat is waar de Wereldvrouwen community voor staat. Door middel van het delen van stories in zowel de zakelijke als persoonlijke sfeer, streven we ernaar je te inspireren met mooie verhalen uit onze community. Voor Wereldvrouwen, door Wereldvrouwen.

Become a Member

Maak deel uit van het grootste zakelijke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wereldwijd. Ontwikkel jezelf en/of je bedrijf, netwerk op wereldniveau, laat je inspireren en vind ondersteuning bij like-minded wereldvrouwen.