Alleen op reis; 3x redenen waarom je dit moet doen! 

Met een vriend(in) of in een groep op reis gaan is natuurlijk hartstikke leuk en gezellig. Je hebt altijd iemand om een plan mee te maken of om een gezellige dag mee te hebben. Maar, alleen op reis kan ook een heel tof avontuur zijn! Wij zijn ervan overtuigd dat het een fantastische ervaring is en geven je 3x redenen waarom je dit echt een keer in je leven moet doen!

1. Ultieme vrijheid

De ultieme vrijheid voel je pas echt tijdens een solo reis. Niemand die je vertelt wat je moet doen, waar je heen moet, welk hostel of hotel je moet boeken, welke vlucht het beste is of op welk tijdstip je moet gaan eten. Wanneer je alleen op reis gaat hoef je met niemand rekening te houden en kan je elk moment van de dag je eigen beslissingen maken en precies doen wat jij zelf wilt. Zo maak jij een reis, die alleen van jou is, die uniek is. Een ervaring die je nooit zal vergeten. 

alleen reizen

2. Persoonlijke groei

Alleen reizen vergt durf, kracht en moed. Natuurlijk ga je iets super stoers doen, maar alleen reizen kan ook op sommige momenten ook zwaar, eenzaam en moeilijk voelen. Want ja, al die beslissingen moet je echt zelf maken. Je zal veel tijd alleen doorbrengen en misschien ook geconfronteerd worden met jezelf. Waar je thuis misschien de drukte om je heen hebt om ervan weg te lopen, heb je dat alleen op reis niet. Je wordt gedwongen om naar jezelf te kijken en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Gelukkig kan dit alleen maar leiden tot groei en meer zelf-liefde.. Je komt achter antwoorden op vragen als: hoe reageer ik in ander soort situaties die buiten mijn comfort-zone liggen? Wat voor persoon ben ik zonder mijn veilige haven? Ook leer je meer over verschillende culturen en hoe andere mensen in het leven staan. Alleen reizen is een manier om te reflecteren op jezelf en je leven thuis. Wat vind je nou echt belangrijk? Waar word je gelukkig van? Ontmoet nieuwe mensen en geef je social skills een upgrade. Maar krijg vooral veel meer zelfvertrouwen. Want jij, alleen jij, hebt deze reis gemaakt en daar mag je trots op zijn!

3. Avontuur 

De adrenaline die je krijgt wanneer je alleen op reis gaat is ongekend. Je gaat namelijk op avontuur met jezelf! Stap volledig uit je comfortzone, ontmoet nieuwe mensen en ga naar plekken die je nog niet kent. Je krijgt ontelbaar veel nieuwe indrukken en situaties voorgeschoteld op een dag, die je nooit zou meemaken wanneer je veilig thuis blijft. Wanneer je alleen reist wil je natuurlijk niet altijd alleen zijn en nieuwe mensen ontmoeten. Onze ervaring is dat wanneer je alleen reist je meer openstaat voor nieuwe ontmoetingen en sneller in contact komt met anderen. Leer andere solo reizigers kennen of locals die je de geheime plekjes van het land laten zien. Ga op onderzoek uit tijdens  jouw grote avontuur!

alleen op reis

Alleen op reis? Extra tips

  • Kies voor een hostel! Hostels zijn de perfecte plek om andere solo reizigers te ontmoeten, contacten te leggen, inspiratie op te doen, vrienden te maken en wie weet wel een stukje samen te gaan reizen. Vind je het lastig om contact te maken? Ga 5 minuten in de gemeenschappelijke ruimte van een hostel zitten en we beloven je dat je dan binnen no-time nieuwe vrienden hebt gemaakt! Hier vind je de leukste hostels.
  • Plan niet teveel. Teveel plannen zorgt ervoor dat er weinig ruimte overblijft voor spontaniteit. Natuurlijk is het goed om research te doen naar het land waar je bent en te kijken naar welke steden en plekken je zeker wil gaan bezoeken. Maar plan niet elke dag vol. De kans is groot dat wanneer je in een land bent je nieuwe tips of inzichten krijgt. Misschien ontmoet je wel nieuwe mensen, waardoor je het toch allemaal net even anders wil doen. Dan is het fijn als je een flexibel plan hebt!
  • Een veelgestelde vraag is: is het wel veilig om alleen te reizen als vrouw? Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. Over het algemeen kan alleen reizen prima, zolang jij je koppie er maar bijhoudt!

Waar ga jij heen reizen? En ben je er klaar voor? Lees dan ook onze tips voor het vinden van een goedkoop vliegticket. Wil je eerst nog wat meer ervaringen uitwisselen met andere solo reizigers? Join dan onze community! We wensen je veel plezier op je avontuur! 

Wellicht ook interessant

Join the community!

Ontvang elke maand onze upcoming events en de leukste topics, tips & tricks van members uit onze community in jouw inbox.

Let's get social

Waarschijnlijk ben je al lid van onze community met 25k wereldvrouwen. Maar wist je dat we ook een Facebookpagina hebben? En volg je ons al op Instagram, Pinterest of LinkedIn? We zien je daar!

Wereldvrouwen nieuws

Op ons blog kun je terecht voor nieuws, tips, succesverhalen, persoonlijke ervaringen en alles rondom empowerment van vrouwen onder elkaar. Dat is waar de Wereldvrouwen community voor staat. Door middel van het delen van stories in zowel de zakelijke als persoonlijke sfeer, streven we ernaar je te inspireren met mooie verhalen uit onze community. Voor Wereldvrouwen, door Wereldvrouwen.

Become a Member

Maak deel uit van het grootste zakelijke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wereldwijd. Ontwikkel jezelf en/of je bedrijf, netwerk op wereldniveau, laat je inspireren en vind ondersteuning bij like-minded wereldvrouwen.