Koffers kwijt? 5 tips om dit te voorkomen

Je koffers kwijt raken… dat is geen lekker begin of einde van je vakantie. Je kan natuurlijk altijd pech hebben, maar met het huidige personeelstekort op luchthavens is de kans op een verloren koffer ineens veel groter. Iedereen die de afgelopen maanden het nieuws heeft gevolgd weet van de personeels crisis op Schiphol. Dit betekent ellenlange wachtrijen, maar ook koffers die zich letterlijk opstapelen op de Nederlandse luchthaven. Rondom bagagebanden staan duizenden koffers zonder hun rechtmatige eigenaar. In juli lagen er zelfs 16.000 koffers op Schiphol te wachten. Inmiddels gaat het weer beter, maar nog steeds raken mensen dagelijks hun koffers kwijt. 

Wat kan je zelf eigenlijk doen zodat je je koffers minder snel kwijtraakt en hoe vind je ze sneller terug als ze niet aankomen op de plek van bestemming? Wereldvrouwen zet 5 tips op een rijtje!

1. Vergeet geen foto te maken

Een foto? Is dat nodig? Je weet toch zeker wel hoe je koffer eruit ziet. Probeer het maar eens in een stressvolle situatie aan het luchthavenpersoneel uit te leggen. Dat is in de praktijk toch moeilijker dan je denkt! Het maken van een aantal foto’s kan daarom zeker helpen. Maak een goede foto van de voor- en achterkant van je bagage, maar ook van het label wat eraan hangt en zelfs van de inhoud van je koffer.

2. Zorg dat je bagage nergens aan kan blijven haken

Wil je de kans kleiner maken dat je koffers ergens kwijt raakt of achter blijft hangen? Zorg er dan voor dat je losse riemen, lussen en touwtjes zoveel mogelijk verwijdert. Zo raken jouw koffers minder snel kwijt en ook minder snel beschadigd. 

3. Gebruik labels

Een oude truc die nog steeds goed werkt: koffer labels! Zorg dat je altijd je gegevens op je bagage achterlaat. Denk aan je naam, email, telefoonnummer en vluchtnummer. Mocht je je koffer kwijtraken, dan maak je in ieder geval kans dat deze sneller bij je terug komt. Het is slim om 1 label aan de buitenkant van je bagage te bevestigen en 1 label in je koffer te doen. Better be safe than sorry!

4. Kies een opvallende koffer of gebruik bagage stickers

Een koffer die opvalt vind je sneller terug. Probeer daarom met een opvallend exemplaar te reizen, die je snel uit een berg bagage pikt. Er zijn al genoeg blauwe, grijze en zwarte koffers. Deze grappige ijsjes-suitcase zie je van mijlenver! Reis je met kids? dan is deze koffer natuurlijk echt een aanrader. Mocht je geen nieuwe koffer willen kopen, dan hebben we natuurlijk ook een goedkopere optie. Kies voor leuke bagage stickers. Je kan ze vinden in alle vormen en maten en ze zorgen dat je bagage sneller terug te vinden is. 

koffers wereldvrouwen

5. Gebruik een bagage tracker

Iets waar we de laatste tijd steeds meer over lezen is de GPS tracker, bijvoorbeeld een Tile tracker of een Apple Airtag met houder! Dit zijn bagage trackers die je in je koffer verstopt en je deze met je telefoon kan tracken. Zo weet je dus altijd waar jouw bagage is. Hoe handig! Je kan tegenwoordig zelfs koffers kopen waar al een tracker in zit.

Denk voordat je gaat vliegen aan onze tips om de kans kleiner te maken dat je je bagage kwijt raakt of niet terug kan vinden. Wij hopen natuurlijk dat het niet nodig is! Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Fijne vlucht!

Wellicht ook interessant

Join the community!

Ontvang elke maand onze upcoming events en de leukste topics, tips & tricks van members uit onze community in jouw inbox.

Let's get social

Waarschijnlijk ben je al lid van onze community met 25k wereldvrouwen. Maar wist je dat we ook een Facebookpagina hebben? En volg je ons al op Instagram, Pinterest of LinkedIn? We zien je daar!

Wereldvrouwen nieuws

Op ons blog kun je terecht voor nieuws, tips, succesverhalen, persoonlijke ervaringen en alles rondom empowerment van vrouwen onder elkaar. Dat is waar de Wereldvrouwen community voor staat. Door middel van het delen van stories in zowel de zakelijke als persoonlijke sfeer, streven we ernaar je te inspireren met mooie verhalen uit onze community. Voor Wereldvrouwen, door Wereldvrouwen.

Become a Member

Maak deel uit van het grootste zakelijke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wereldwijd. Ontwikkel jezelf en/of je bedrijf, netwerk op wereldniveau, laat je inspireren en vind ondersteuning bij like-minded wereldvrouwen.