Onmisbare reisgadgets? 10x handige spullen voor op reis!

Wanneer we voor een lange tijd op reis gaan is het altijd de vraag: wat moeten we allemaal meenemen? Het grootste gevaar tijdens inpakken is overpakken. Vaak komen we er bij aankomst pas achter dat we veel onnodige items hebben meegenomen. Of onze backpack is zo zwaar dat we deze amper op onze rug meegesjouwd krijgen. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Wij helpen je verder met deze top 10 van onmisbare reisgadgets.

1. Backpack

Op nummer 1; de backpack. Omdat koffers gewoon super onhandig zijn! Zeker tijdens het maken van lange en verre reizen komen we vaak (en gelukkig) wel iets verder dan het all inclusive resort in Turkije. Aangezien we een backpack zo op onze rug gooien, kunnen we er makkelijk stukken mee lopen.  Bijvoorbeeld over het strand na aankomst op een tropisch eiland of misschien gaan we wel een meerdaagse hike maken door de jungle, waarbij een backpack ook super handig is! Dit is dus echt een van de onmisbare reisgadgets. Ga je toch met koffers op reis? Lees dan hier onze tips om je koffer niet kwijt te raken.

reisgadgets Wereldvrouwen

2. Packing Cubes

Ga je reizen met een backpack? dan zijn packing cubes echt een must! Packing cubes zijn eigenlijk heel simpel lichtgewicht zakjes die we kunnen vullen met bagage om ze vervolgens in onze backpack te stoppen. De packing cubes houden bagage georganiseerd en past er véél meer in de backpack dan wanneer alles er zo ingepropt wordt. Gebruik elke packing cube voor iets anders, bijvoorbeeld eentje voor ondergoed, een voor de vuile was en een voor topjes/shirtjes. Super handig, georganiseerd en het bespaart veel ruimte! Oh en een extra tip; rol je kleding op in plaats van deze te vouwen. Dit bespaart ruimte en je kleding zal er minder door kreuken.

3. Oordoppen

Reizen kan soms best vermoeiend zijn en een goede nachtrust is dan wel zo fijn! Misschien slaap je wel in een hostel, met 6 kamergenoten die allemaal op verschillende tijdstippen de wekker hebben gezet. Of slaap je in een hotelkamer direct aan een drukke straat. Oordoppen zijn dan je allerbeste vriend! Investeer in een goed paar, lekker zittende, oordoppen en je slaapt als een roosje. 

4. Hamamdoek

De hamamdoek: super handig én multifunctioneel. De hamamdoek is lichtgewicht en makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. Ideaal dus! Je kan de doek gebruiken als strandlaken. Daarnaast kan je ‘m ook gebruiken als omslagdoek bij het bezoeken van een tempel en voor noodgevallen kan je ‘m ook al handdoek gebruiken. Niet ideaal natuurlijk, maar iets dan niets in sommige situaties. Daarom mag een hamamdoek echt niet ontbreken tijdens het reizen.

5. Powerbank

Tegenwoordig hebben we vaak een hele rits aan elektrische apparatuur bij ons tijdens het reizen. Deze apparaten moeten we ook allemaal weer opladen. Een powerbank is wat ons betreft echt onmisbaar tijdens het reizen en dan vooral voor het opladen van de mobiele telefoon. Stroom is niet altijd aanwezig, zoals tijdens het maken van lange busreizen of bij stroomuitval op de bestemming (dit is heel normaal in sommige delen van de wereld). Zorg er dus altijd voor dat de powerbank opgeladen is en laad hem op waar het kan. Zo hebben we altijd toegang tot een opgeladen telefoon voor entertainment, navigatie en contact met het thuisfront!

6. Herbruikbare drinkfles

Een van de onmisbare reisgadgets die we overal mee naartoe slepen: een herbruikbare drinkfles. Tijdens het reizen is het prettig om altijd iets te drinken bij te hebben. Een herbruikbare drinkfles is goed voor het milieu en houdt ons drinken ook nog eens lekker koel of warm. Een stuk beter dan al die vervuilende plastic flesjes. Een ander voordeel is dat we een drinkfles op veel plekken ook nog gratis mogen bijvullen. Tijdens het reizen moeten we toch vaak op de kleintjes letten…

7. Wereldstekker

Eigenlijk kunnen we niet op reis gaan zonder een wereldstekker. Al onze elektronische apparatuur zal toch ook een keer opgeladen moeten worden, en helaas hebben ze nou eenmaal niet overal hetzelfde stopcontact als in Nederland. Een wereldstekker is er gelukkig in vele soorten en maten, dus kies er vooral eentje die bij je past! Met sommige stekkers kunnen we ‘maar’ 1 apparaat opladen en bij andere kunnen we er meerdere tegelijk laden via een usb kabel. The choice is yours.

8. Camera

Genieten van het moment is belangrijk, máár als we terugkomen na een jaar of langer reizen is het ook leuk om plaatjes te kunnen laten zien aan het thuisfront. Bij het bezoeken van bezienswaardigheden nemen we vaak even de tijd om een paar extra foto’s te maken. Daarna stoppen we de camera weg om van de omgeving te kunnen genieten! Een camera is echt onmisbaar tijdens het reizen voor het maken van mooie plaatjes & herinneringen. Geen zin om een groot apparaat mee te sjouwen? Dan zijn er gelukkig ook genoeg opties voor een fijne compacte camera. Er is voor ieder wat wils te vinden!

9. Cijferslotjes

Inladen die handel! Ze zijn zo ontzettend handig. Om kluisjes af te sluiten in het hostel, om onze rugzak op slot te doen of ergens aan vast te maken of om onze tas mee af te sluiten tijdens vliegreizen. Genoeg momenten waarop we niet zonder cijferslotjes kunnen! Neem er dus vooral een aantal mee, want ze komen altijd wel van pas.

10. Zakdoekjes

Echt onmisbaar! Neem een aantal pakjes zakdoeken mee en verstop ze gewoon overal, zo heb je altijd een pakje bij de hand. In onze toilettas, in onze rugzak of bij onze kleding. Op veel plekken zullen we blij zijn dat we ze bij ons hebben! Het is namelijk zeker niet overal standaard dat er toiletpapier aanwezig is. We hebben ze meestal vaker nodig dan we vooraf denken!   

Heb jij nog onmisbare reisgadgets? Laat het ons weten en help zo andere Wereldvrouwen op weg!

Dit artikel is geschreven door Eefje van Travelaway.nl. Als reiscoach deelt ze haar reistips van vele bestemmingen over de hele wereld. Voor de leukste reistips moet je bij haar zijn!

Wellicht ook interessant

Join the community!

Ontvang elke maand onze upcoming events en de leukste topics, tips & tricks van members uit onze community in jouw inbox.

Let's get social

Waarschijnlijk ben je al lid van onze community met 25k wereldvrouwen. Maar wist je dat we ook een Facebookpagina hebben? En volg je ons al op Instagram, Pinterest of LinkedIn? We zien je daar!

Wereldvrouwen nieuws

Op ons blog kun je terecht voor nieuws, tips, succesverhalen, persoonlijke ervaringen en alles rondom empowerment van vrouwen onder elkaar. Dat is waar de Wereldvrouwen community voor staat. Door middel van het delen van stories in zowel de zakelijke als persoonlijke sfeer, streven we ernaar je te inspireren met mooie verhalen uit onze community. Voor Wereldvrouwen, door Wereldvrouwen.

Become a Member

Maak deel uit van het grootste zakelijke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wereldwijd. Ontwikkel jezelf en/of je bedrijf, netwerk op wereldniveau, laat je inspireren en vind ondersteuning bij like-minded wereldvrouwen.