Reizen met huisdieren! Zó doe je dat!

Je huisdier mee op reis is hartstikke gezellig! Samen op avontuur in plaats van onderdak en oppas moeten zoeken voor je trouwe vriend. Wanneer je wilt reizen met je huisdier is een goede voorbereiding het halve werk. Wij zetten wat tips en tricks op een rijtje voor het reizen met huisdieren, zodat de reis zo ontspannen mogelijk verloopt en jullie optimaal kunnen genieten!

Een bestemming kiezen

Sommige huisdieren kunnen niet goed tegen autoreizen, te hoge of te lage temperaturen. Bekijk goed hoe jouw huisdier op situaties reageert voordat je een bestemming kiest, zodat je je reis hierop kunt aanpassen. Doe onderzoek naar activiteiten en bezienswaardigheden op je bestemming die huisdiervriendelijk zijn, zodat je samen met je huisdier optimaal van de vakantie kunt genieten. Heb je besloten naar welke bestemming je heen gaat? Wordt het een auto- of vliegvakantie? Welk verblijf ga je boeken? Controleer dan goed wat de vereisten zijn voor het invoeren van huisdieren in het desbetreffende land en de manier waarop je jouw huisdier vervoert. Neem contact op met de gekozen accommodatie om te bespreken of je huisdier daadwerkelijk welkom is. Verdiep je ook in de lokale wetten en regels met betrekking tot huisdieren op je bestemming, zoals aangelijnd moeten zijn in bepaalde gebieden, opruimplicht of toegang tot openbare gelegenheden.

Over de grens

Voordat je met je huisdier de grens over mag, moet het dier voldoen aan bepaalde wettelijke eisen. Deze eisen kunnen per land verschillen. Voor Buiten Europa gelden vaak andere regels dan voor binnen de EU. Zo moeten binnen de EU dieren altijd een dierenpaspoort hebben dat wordt uitgegeven door een dierenarts. Ook moeten dieren aan hun vaccinaties voldoen en een chip hebben. Wanneer je niet aan de wettelijke eisen van een land voldoet, kan je toegang geweigerd worden en kun je een boete krijgen.

Goede voorbereiding

Nadat je alle wettelijke regels hebt doorgenomen, is het tijd om je huisdier voor te bereiden op de reis. Tijdens het reizen wil je dat je huisdier zo min mogelijk stress ervaart en comfortabel is. Omdat je huisdier al aan veel veranderingen wordt blootgesteld, is het handig om wat vertrouwde spullen mee te nemen, zoals een vertrouwd mandje, lievelingsspeeltje of het favoriete voer van je huisdier. Zorg dat je alles meeneemt wat je huisdier nodig heeft, eventuele medicatie, verzorgingsspullen, etc. Stel ook een eerste hulp-kit samen voor je huisdier met de benodigde basisbenodigdheden, zoals pleisters, gaasjes, ontsmettingsmiddel en eventueel een tekentang.

Op reis met de auto

Als je huisdier niet gewend is om met de auto te reizen, is het slim om van tevoren een aantal korte ritjes te maken. Op die manier kan je huisdier alvast wennen aan het reizen met de auto. Zorg verder dat je huisdier veilig is in de auto. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een kennel of een hondenriem. Het is goed om regelmatig een pauze te nemen; laat om de twee uur je huisdier even uit de auto. Zorg ook voor de juiste temperatuur in de auto, zodat je huisdier het niet te warm of te koud krijgt. Laat in een warm land je huisdier nooit alleen in de auto achter, de temperatuur kan namelijk snel oplopen!

Kom je erachter dat jouw huisdier wagenziek is en niet goed tegen reizen kan? Neem dan contact op met de dierenarts, want ook voor dieren zijn er gelukkig speciale reistabletjes beschikbaar.

Op reis met het vliegtuig

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, kun je vaak tegen een meerprijs je huisdier meenemen. Je huisdier verblijft tijdens de vlucht bij jou in de cabine of wordt vervoerd in een speciaal deel van het vliegtuig. Dit is afhankelijk van het soort dier en de grootte van het dier. Bij vliegen geldt ook, controleer goed alle eisen die de luchtvaartmaatschappij stelt aan reizen met een dier. Iedere vliegmaatschappij heeft namelijk andere eisen betreft het reizen met dieren. Zorg ervoor dat je huisdier vertrouwd is met zijn reismand of kennel voordat je gaat vliegen, zodat hij zich meer op zijn gemak voelt tijdens de vlucht.

Reizen met je huisdier is een leuke ervaring, maak vooral veel plezier en nieuwe herinneringen. Wil je in contact komen met andere wereldvrouwen en ervaringen uitwisselen over het reizen met dieren? Onze community is hier de perfecte plek voor! Vergeet niet om foto’s te maken van je avonturen met je huisdier en deze te delen met andere dierenliefhebbers. Zo kun je anderen inspireren en enthousiast maken om ook met hun huisdier op reis te gaan.

Wellicht ook interessant

Join the community!

Ontvang elke maand onze upcoming events en de leukste topics, tips & tricks van members uit onze community in jouw inbox.

Let's get social

Waarschijnlijk ben je al lid van onze community met 25k wereldvrouwen. Maar wist je dat we ook een Facebookpagina hebben? En volg je ons al op Instagram, Pinterest of LinkedIn? We zien je daar!

Wereldvrouwen nieuws

Op ons blog kun je terecht voor nieuws, tips, succesverhalen, persoonlijke ervaringen en alles rondom empowerment van vrouwen onder elkaar. Dat is waar de Wereldvrouwen community voor staat. Door middel van het delen van stories in zowel de zakelijke als persoonlijke sfeer, streven we ernaar je te inspireren met mooie verhalen uit onze community. Voor Wereldvrouwen, door Wereldvrouwen.

Become a Member

Maak deel uit van het grootste zakelijke netwerk van Nederlandstalige vrouwen wereldwijd. Ontwikkel jezelf en/of je bedrijf, netwerk op wereldniveau, laat je inspireren en vind ondersteuning bij like-minded wereldvrouwen.